‘Arregla’m’ guanya la primera Hackathon de Tarragona

Més d’un centenar d’inscrits es van donar cita, aquest cap de setmana, a l’Espai Tabacalera per tal de prendre part al certamen “Thinkit”, la primera hackathon de Tarragona organitzada al voltant de la temàtica smartcity.

Els participants a aquesta original iniciativa van presentar 14 idees que, finalment, van ser desenvolupades per sis grups de treball.

Els impulsors d’aquesta iniciativa estan estudiant poder fer un altre hackathon de cara a l’any vinent.

Altres propostes que es van presentar: una de relacionada amb saber quan passa el bus per una parada a temps real utilitzant twitter, venta de productes agrícoles directament des de les masies a través d’una aplicació, utilitzar una app per fer la vida del ciutadà més saludable, una guia pels Jocs del Mediterrani i un sistema sofisticat de reserva de places públiques d’aparcament a través del mòbil.

Des de l’organització (Tarragona Impulsa, URV i Ilustrum) assenyalen la seva satisfacció pels resultats assolits i sobretot pel caràcter emprenedor que ha tingut l’esdeveniment. Cal remarcar que els grups es van crear amb persones que prèviament no es coneixien i que han fet lligams molt forts durant dos dies. El civisme i la iniciativa dels participants ha possibilitat que aquesta primera hackathon hagi estat tot un èxit.